Stwarzamy najkorzystniejsze warunki dla osób chcących powołać do życia własny biznes. Właśnie w tym tkwi sekret dynamicznego rozwoju naszych sieci. Głównym założeniem naszej firmy jest umożliwienie franczyzobiorcy otwarcia restauracji, przy minimalnym nakładzie finansowym. Najlepszy biznes nie musi oznaczać dużych inwestycji! Otwórz biznes z nami i patrz jak szybko zwracają się Twoje pieniądze. To nie jedyna zaleta współpracy z nami. Posiadasz własny biznes i jednocześnie możesz liczyć na stałe wsparcie naszych menadżerów i specjalistów.
Aby przystąpić do naszej sieci, franczyzobiorca musi posiadać lokal minimum 40 m2, lokal może być własnością franczyzobiorcy lub można go wynająć. Wynajmując lokal, franczyzobiorca powinien zabezpieczyć się odpowiednią umową, która zapewni mu możliwość działania w lokalu przez minimum 3 lata. Przy wyborze punktu proszę pamiętać, że najlepsze powierzchnie do prowadzenia restauracji to 70-80 m2. Lokalizacje, które najlepiej sprawdzają się przy prowadzeniu restauracji to przede wszystkim galerie handlowe, centra miast, deptaki, duże osiedla mieszkaniowe (blokowiska). Istnieje również możliwość podpisania umowy z naszą siecią na lokale znajdujące się w małych miejscowościach powyżej 20 tys. mieszkańców oraz w miejscowościach turystycznych. W przypadku podpisania z nami umowy franczyzowej na miejscowość turystyczną i prowadzenia tam działalności sezonowo, oplata franczyzowa pobierana jest wyłącznie za miesiące, w których lokal funkcjonuje.
Franczyzobiorca powinien być przygotowany na inwestycję minimum 66,7 tys. zł, jest to całkowity koszt inwestycji w lokal o powierzchni 40-50 m2. Koszt ten zawiera m.in. projekt technologiczny, remont i aranżację wnętrza lokalu, niezbędne wyposażenie kuchni. Osobom zainteresowanym możemy udostępnić kalkulację kosztów związanych z uruchomieniem lokalu wraz z kalkulacją zwrotu inwestycji.
1. Znaleźć odpowiedni lokal oraz uzgodnić telefonicznie z naszą siecią czy lokalizacja, w której znajduje się dany lokal nie koliduje z innymi placówkami naszej sieci. Następnie franczyzobiorca powinien podpisać umowę najmu lokalu.
2. Podpisujemy umowę franczyzową. Umowa franczyzowa zawierana jest na czas nieokreślony z trzymiesięcznym terminem wypowiedzenia.
3. Projektant wskazany przez naszą sieć wykonuje projekt technologiczny. Projekt jest zatwierdzony przez rzeczoznawcę i zgodny z obowiązującymi normami Sanepidu. Franczyzobiorca ma również możliwość wykonania projektu we własnym zakresie. Niektóre lokale posiadają gotowy projekt, w takim przypadku nie ma konieczności wykonywania nowego projektu.
4. Dysponując już gotowym projektem franczyzobiorca powinien zgłosić się do miejscowego Sanepidu w celu akceptacji projektu.
5. Dysponując projektem można przystąpić do wykonania remontu lokalu. Remont może wykonać firma polecona przez naszą sieć lub można go wykonać we własnym zakresie. Aranżacja wnętrz musi zostać wykonana zgodnie z wymaganiami sieci określonymi w umowie franczyzowej. Lokale sieci Western Chicken stylistyką nawiązują do dzikiego zachodu.
6. W trakcie wykonywania remontu do lokalu przyjeżdża całe niezbędne wyposażenie dostarczane przez naszą sieć, na które udzielamy gwarancję oraz zapewniamy serwis pogwarancyjny. Po remoncie i wyposażeniu lokalu należy dokonać odbioru lokalu w miejscowym Sanepidzie.
7. Przed otwarciem lokalu franczyzobiorca oraz jego personel przechodzą szkolenie. Wszystkie szkolenia są darmowe przez cały okres trwania umowy.
8. Czas potrzebny od podpisania umowy do otwarcia lokalu to około miesiąca.
Korzyści płynących z przystąpienia do naszej sieci jest wiele. Przede wszystkim będziecie Państwo prowadzić własny biznes pod znaną marką, co znacznie zwiększa obroty oraz zyski lokalu i to od pierwszych tygodni jego istnienia. Franczyzobiorca nie musi martwić się o zaopatrzenie lokalu, gdyż wszystkie produkty dostarczane są przez franczyzodawcę. Nasza hurtownia dostarcza tylko towary najwyższej jakości, renomowanych producentów. Każda z restauracji oferuje swoim Klientom ten sam asortyment. Powtarzalność menu i ścisłe wytyczne dotyczące sporządzania dań zapewniają równie wspaniały smak we wszystkich restauracjach w całej Polsce. To owocuje zadowoleniem Klientów, którzy chętnie powracają do naszych restauracji, a właśnie tym charakteryzuje się najlepszy biznes – zdobytym zaufaniem konsumentów.
Pełna oferta hurtowni znajduje się na stronie westernchicken.pl
Wojciech Goduński
Właściciel sieci
tel. 792 433 601
email:w.godunski@wojtex.net